Од како је почела руска операције денацификације и демилитаризације Украјине, српска јавност је недвосмислено изразила своју подршку Русији. 

Срби су већ деценијама изложени континуираном насиљу и медијској пропаганди. Ово што данас видимо у односу ка Русији, исти је образац који се примењује према нама. То је разлог због чега већина Срба врло добро схвата шта се дешава у Украјини, без обзира што многобројни медији дезинформишу јавност до те мере да злочине украјинске војске приписују Русима.  

Веома добро се сећамо како су почели сукоби на простору бивше Југославије и како је почело бомбардовање Србије 1999. године. Почело је лажима.

Операција Руске Федерације има за циљ да заустави рат у Украјини, који траје већ осам година уз подршку западних центара моћи.

Иако сукоб у Украјини окупира пажњу руске јавности, она ни у таквом моменту не заборавља на Србију.

Млада друштвено ангажована Рускиња Наталија Кузмина, обратила се српској јавности следећим речима: 

"Драги и поштовани народе Србије, ви као нико други знате шта је то права опасност која прети вашој држави. Ви знате шта је то геноцид и шта је то рат, јер сте толико пута били нападнути".

Читаво обраћање Наталије Кузмине, можете да послушате у видео прилогу: 

25. март 2022. 

 

 

 

Ко смо ми

“Центар за геостратешке студије” је невладино и непрофитно удружење, основано на неодређено време, ради остваривања циљева у области научног истраживање геостратешких односа и израде стратешких докумената, анализа и истраживања. 

Удружење развија и подржава пројекте и активности које су усмерене ка државним и националним интересима Србије, има својство правног лица и уписано је у регистар у складу са Законом.

Будимо у контакту

Наши контакти

Србија
+381654070470
center (@) geostrategy.rs
Кнез Михаилова 10 Београд 11000

Youtube kanal